back

Ми вимагаємо від Кремля свободу українським політв'язням - Марина Порошенко під час прес-конференції з регіональними та всеукраїнськими медіа

15-06-2018 15:50

14 червня дружина Президента України Марина Порошенко провела прес-конференцію з регіональними та всеукраїнськими мас-медіа. На зустріч із журналістами з усіх регіонів України перша леді одягла футболку із зображенням Олега Сенцова та надписом «Prisoner of conscience. Oleg Sentsov».

Розпочинаючи діалог з представниками ЗМІ, Марина Порошенко виступила на підтримку українських політичних в'язнів, яких утримують у російських в'язницях. «Увесь світ, люди доброї волі різних країн та континентів проводять акції на підтримку Сенцова, Кольченка, Балуха та інших. І навіть у диктаторській, авторитарній Росії знаходяться сміливці, які не бояться відкрито виступати на захист українців… Як це сталося цього понеділка на «Кінотаврі» в Сочі», - зазначила Марина Порошенко.

Також дружина Глави держави відзначила: «Ми з болем у серці сприйняли новину, що 4 червня російська влада оголосила вирок ще одному українському заручнику. Журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко отримав 12 років тюремного ув'язнення "суворого режиму" в Росії. Ми, українці, пам’ятаємо про кожного свого співвітчизника. І за кожного українця - будемо боротися».

Марина Порошенко наголосила, що на всіх переговорах Президент Петро Порошенко порушує питання про звільнення політв’язнів і міжнародні партнери всіма доступними їм засобами долучаються до вирішення цієї проблеми.

У ході спілкування з журналістами піднімалися питання навчання дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних навчальних закладах України, створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів у регіонах, подачу проектних заявок на культурно-мистецькі конкурси Українського культурного фонду, а також обговорювалася медична реформа та реформа деінституалізації.

«На сьогодні в Україні інклюзивною освітою охоплено понад 15% дітей з особливими освітніми потребами. За останні два роки кількість таких учнів в українських школах збільшилося на 51% - з 4180 осіб до 8170, а кількість інклюзивних шкіл – на 42% - з 1520 до 2620 закладів», - зазначила Марина Порошенко.

 

 

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода