back

Чернігівська ОДА відпрацьовує організацію тероборони — в межах своїх повноважень

19-06-2018 19:45

У рамках проведення тактичних навчань «Північна фортеця-2018», що нині тривають на теренах області, сьогодні, 19 червня, відбулися збори керівного складу територіальної оборони — голів районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад, координовані головою обласної держаної адміністрації Валерієм Кулічем.

Крім того, очільник виконавчої влади в області знайомився з умовами побуту резервістів, відвідав пункт прийому особового складу оперативного резерву. А голови РДА скористалися можливістю поспілкуватися з резервістами, призваними з районів області.

Керівники територіальної оброни переконалися, що для перебування і виконання резервістами поставлених завдань створено належні умови.

Оперативне командування «Північ» спільно з 119-ю окремою бригадою територіальної оборони організувало для керівного складу навчальні заходи з окремих практичних аспектів оброни.

Довідково

Відповідно до рішення голови Чернігівської ОДА, у навчаннях «Північна фортеця-2018» беруть участь військовозобов’язані державні службовці, які працюють у структурних підрозділах і апараті обласної державної адміністрації, районних державних адміністраціях.

Тактичні навчання «Північна фортеця-2018» триватимуть до 27 червня. Їх учасники відпрацьовують застосування підрозділів територіальної оборони за основними завданнями: прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляція району бойових дій, оборона важливих об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, ведення бойових дій у місті та в лісі. Такі навчання організовані з використанням досвіду застосування військових частин (підрозділів) територіальної оборони країн Балтії та скандинавських країн.

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода