back

Як писати про децентралізацію – для медіа та громадськості

05-07-2018 08:35

У липні стартував проект громадської організації «Асоціація регіональних засобів масової інформації» під назвою «Децентралізація у медіа: доступно, достовірно, актуально».

Мета даної конкурсної пропозиції – сприяти висвітленню діяльності органів влади в об’єднаних територіальних громадах, а також формуванню фахового та неупередженого підходу до висвітлення проблем децентралізації у місцевих медіа.

Проект передбачає аналітичну частину – контент-аналіз місцевих ЗМІ щодо тематики децентралізації, а також моніторинг забезпечення інформаційних потреб жителів ОТГ – у формі анкетування.

Навчальна частина включатиме тренінги «Медіа про децентралізацію» (для медійників) та «Децентралізація очима жителів ОТГ» (для представників громадських організацій з ОТГ).

– Актуальність проекту – зробити суспільно-політичні процеси у новостворених громадах публічними, а також спонукати журналістів місцевих ЗМІ приділяти увагу процесам, які відбуваються в ОТГ. З іншого боку, стимулювати місцевих представників громадськості або просто ініціативних громадян долучатись до інформаційних процесів у громадах. Це може бути будь-яка форма – дописування у місцеві ЗМІ, створення тематичних блогів, сторінок у соціальних медіа, каже Олександр Назаренко, голова ГО «АРЗМІ».

Окрім того, для відпрацювання практичних знань, навичок та вмінь, отриманих під час тренінгів, заплановане проведення прес-турів до об’єднаних громад Чернігівщини.

Проект реалізується на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Довідково. Як відомо, вже 3 роки в Чернігівській області активно реалізується реформа децентралізації влади. Наразі створені та функціонують 37 сільських та селищних об’єднаних територіальних громад. У громадах створені органи влади, вони розпочали реалізацію проектів, перейшли на прямі міжбюджетні відносини з Міністерством фінансів України. Ще 4 ОТГ отримали позитивний висновок від Чернігівської облдержадміністрації та очікують призначення перших виборів.

 

За інформацією громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ»

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода