back

Президент сподівається на позитивне вирішення питання зі звільнення заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії

14-07-2018 08:10

Президент Петро Порошенко сподівається на позитивне вирішення питання зі звільнення заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі. Про це Петро Порошенко сказав в інтерв’ю телеканалу France 24.

«Я налаштований оптимістично, бо всі лідери держав-членів, з якими я зустрівся, більше 15, в тому числі Президент Франції Макрон, знають імена політичних в’язнів в Росії. Сенцов, Сущенко, який був журналістом українського ЗМІ акредитованого в Парижі. Його незаконно арештували у Москві. Президент Макрон та Перша леді знають його ім’я і наполягають на піднятті цього питання на зустрічі з Путіним», - наголосив Глава держави.

Водночас, Президент звернув увагу на те, що люди, котрих вимагає звільнити Росія, – реальні злочинці, а утримувані в Росії українські громадяни переслідуються за патріотизм та є політичними в’язнями. «В Росії вони арештовують, наприклад, Балуха лише за те, що він відмовився прийняти російський паспорт. Він лише вивісив український прапор в окупованому Криму. Ви можете уявити, що людей, які вивішують французький прапор, саджають у в’язницю на сім років?», - зазначив Петро Порошенко. Він також зауважив, що в Україні затримані та засуджені злочинці і терористи щодо яких було незалежне рішення суду щодо терористичних дій.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи піде Путін на поступки у цьому питанні, Петро Порошенко нагадав, що вже звільнено з полону проросійських терористів більше 3 тисяч заручників: «Звичайно, вони не потрібні Путіну. Це інструмент політичного тиску на Україну та українську владу. Тепер весь світ знає реальну ситуацію, і Путін не може пояснити, чому вони тримають у тюрмах в Москві, в окупованому Криму, в Сибіру українських героїв, які просто люблять Батьківщину», - сказав Президент.

 

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода