back

Які спеціальності найбільш затребувані на ринку праці області?

20-09-2018 15:53

Нові вакансії у базі даних обласної служби зайнятості з’являються постійно. Більшість з них із мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього. Проте є й високооплачувані. Кому ж роботодавці Чернігівщини готові платити найбільше і скільки саме?

Як зазначила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка, найбільш високооплачуваною на Чернігівщині є робота службовців та керівників, робітників з обслуговування устаткування, а також кваліфікованих працівників з інструментом. Менше за інших заробляють представники найпростіших професій, торгівлі та сфери послуг.

За словами Лідії Падалки, роботодавці області готові платити «київську» заробітну плату фахівцям, яких важко знайти на ринку праці. Цього року це агрономи, трактористи, рамники, слюсарі з ремонту автомобілів, водії, електрозварники, токарі, шліфувальники по дереву. Висока заробітна плата також пропонується досвідченим менеджерам, інженерам різної спеціалізації, системним адміністраторам, інженерам-програмістам, кваліфікованим юристам та бухгалтерам.

Трапляються випадки, коли роботодавці значно підвищують розмір заробітної плати з метою залучення працівника більш високої кваліфікації. Наприклад, підприємство «Ніжин–Агро» у серпні цього року змінило рівень зарплати на вакансії «агроном» з 12 до 19 тисяч гривень, що пришвидшило його укомплектування за сприяння служби зайнятості.

До речі, роботу з гідною оплатою праці пропонують не тільки в містах обласного значення, а й у Козелецькому, Чернігівському, Носівському, Бахмацькому, Бобровицькому, Ріпкинському та інших районах.

 

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода