back

У День міста в Чернігові вшанували його захисників

21-09-2018 12:00

21 вересня — світла і водночас скорботна дата для жителів Чернігова. 75 років тому з міста вигнали нацистських окупантів. Ціна цьому — тисячі людських жертв. За даними історичних досліджень, Чернігів потрапив до числа міст, які найбільш постраждали під час Другої світової війни.

Пам'ять героїв, які полягли в боях за свободу та незалежність нашої Вітчизни, вшанували сьогодні у сквері імені М. Попудренка. Тут представники органів влади, ветерани, військові та громадськість поклали квіти до братської могили воїнів, загиблих восени 1943-го. Серед учасників заходу — виконуюча обов’язки голови ОДА Юлія Свириденко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Вшанували пам'ять і кращих синів Чернігівщини, які віддали життя у боротьбі за цілісність та незалежність нашої держави на сході України. Квітами увінчалися меморіальні стели загиблим учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні.

Заходи з нагоди Дня міста на цьому не закінчуються. На чернігівців та гостей обласного центру сьогодні чекає святкова програма, з якою детально можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради за посиланням.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода