back

Громади Чернігівської області можуть отримати допомогу у створенні центрів надання адміністративних послуг

21-09-2018 17:13

У липні цього року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила другий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні центрів надання адміністративних послуг.

Профільна комісія у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 157 заявок від органів місцевого самоврядування. Було відібрано 118 громад для подальшого аналізу їхньої спроможності та розробки технічних завдань.

Як уже повідомлялося раніше, серед переможців — шість громад з Чернігівщини: Батуринська, Варвинська, Городнянська, Козелецька, Носівська та Сосницька.

Втім, організатори наголошують: включення до списку не означає безумовну підтримку або ж підтримку в повному обсязі. Значна кількість заявок ще потребує належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації. Детальніше в офіційному оголошенні про результати першого відбору.

Конкретні види допомоги та її обсяги визначатимуться Програмою спільно з громадою, з урахуванням методологічних підходів до належного функціонування ЦНАПу. Аби оцінити реальні потреби та визначити заходи щодо модернізації та створення центру, до кожної громади завітають уповноважені спеціалісти. У разі виявлення значних перешкод для участі в Програмі або надання громадою недостовірної інформації заявка може бути відхилена на будь-якому етапі. Такі візити почнуться з 24 вересня.

Упродовж жовтня-грудня для кожної спроможної ОТГ буде складено технічне завдання для створення/модернізації ЦНАПу із зобов’язаннями Програми і громади.

 

За інформацією Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода