back

Опалювальний сезон 2018/2019: чого очікувати жителям області

25-09-2018 12:00

Готовність теплопостачальних підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року та стан розрахунків за спожиті енергоносії обговорили вчора, 24 вересня, на тематичній нараді, що провів заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Варто зазначити, що на Чернігівщині майже стовідсотково готові до роботи котельні та відповідні мережі. Втім, без труднощів не обійтися. У деяких районах області і безпосередньо у самому Чернігові опалювальний сезон може розпочатися дещо пізніше ніж 15 жовтня. У деяких випадках питання стосується децентралізації повноважень. Також є випадки крадіжок важливих елементів у внутрішньобудинкових системах, без яких опалення включати не можна.

Загалом профільні фахівці передбачають складний опалювальний період як для підприємств паливно-енергетичного комплексу, так і споживачів енергоносіїв. Вартість електроенергії та газу має зрости, ймовірно, вже з 1 жовтня.

Дискусійним залишається питання забезпечення жителів області гарячою водою, що наразі є збитковим для ПАТ «Облтеплокомуненерго». Як стверджують спеціалісти, в осінньо-зимовий період хвилюватися не варто. Зміни можуть статися в неопалювальний сезон (починаючи з травня 2019-го). І не тільки щодо гарячого теплопостачання: з 1 травня 2019 року вводяться в дію норми щодо відповідальності за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.

Крім того, з 1 травня наступного року запроваджується типовий договір на управління будинком, згідно з яким буде виділено окрему плату за комунальні послуги і послуги з управління (методика розрахунку ще не напрацьована).

— Наразі маємо забезпечити стабільну роботу мережевої інфраструктури з настанням опалювального сезону. Зволікати тут не варто, адже залишилося не так багато часу, — наголосив Сергій Сергієнко. — Також потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед населення, аби підготувати жителів області до законодавчих змін, що відбудуться вже навесні. Не слід забувати і про нові правила обліку тепла і водопостачання, які передбачають обов’язкове встановлення відповідних лічильників.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода