back

Громадськість турбує подальша доля РЛП «Ялівщина»

07-11-2018 15:55

6 листопада на розширеному засіданні комітету Громадської ради при ОДА мова йшла про реалізацію Програми «Зелене намисто Чернігівщини». Представники Громадської ради, Департаменту агропромислового комплексу, екології та природних ресурсів ОДА, КП «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму», Державної екологічної інспекції в області, Деснянського  басейнового управління водних ресурсів та громадські активісти, які опікуються збереженням зелених зон Чернігова, обговорили питання збереження та охорони земель РЛП «Ялівщина».

Громадськість занепокоєна рішенням Чернігівської міської ради про доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація території лісопарку «Ялівщина» (рішення від 28 лютого 2018 року № 28/VII-10), а саме загрозою забудови лісопарку, можливим суттєвим зменшенням чи взагалі ліквідацією створеного на його території регіонального ландшафтного парку.

Тож громадськість та фахівці шукали шляхи збереження та подальшої розбудови РЛП.

Один з них — донесення до чернігівців через ЗМІ та соціальні мережі важливості збереження зелених легень міста.

Також вирішили винести на розгляд засідання Громадської ради звернення до Чернігівського міського голови та депутатів Чернігівської міської ради. Громадськість має намір закликати депутатів скасувати рішення про доопрацювання вищезгаданого проекту лісопарку, а натомість погодити проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» площею 168,7 гектара.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода