back

На базі Ніжинського ліцею відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій

15-11-2018 12:43

Створення розгалуженої мережі навчально-практичних центрів, які здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників за новітніми технологіями, – один із важливих напрямів модернізації професійної освіти. Такі центри дозволяють налагодити ефективний зв’язок між підприємствами, виробниками та ПТНЗ, що сприяє впровадженню технологічних інновацій у навчальний процес та виробництво. На Чернігівщині вже діють три такі заклади.

Учора, 14 листопада, відбулося відкриття Регіонального навчально-практичного центру зварювальних технологій на базі Ніжинського професійного аграрного ліцею. У заході взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький, очільники Ніжинського району, керівники підприємств, представники профтехосвіти Чернігівщини та Житомирщини.

До речі, у створення центру інвестовано понад 3 мільйона гривень. 2,3 мільйона – кошти державного бюджету, за які придбано надсучасне зварювальне обладнання, тренажери, комп’ютерну техніку, програмне забезпечення. Окрім державної субвенції, на облаштування приміщень спрямовано 580 тисяч гривень з обласного бюджету та 509 тисяч власних надходжень аграрного ліцею.

Для підготовки фахівців обладнані класи для теоретичної підготовки, а також зварювальна майстерня. Тут учні та слухачі матимуть змогу здобувати професії електрозварника ручного зварювання, електрозварника на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах, зварника за сучасними технологіями зварювання.

Микола Конопацький переконаний, що такий заклад забезпечуватиме якісну підготовку висококваліфікованих і конкурентоздатних робітників за спеціальностями, затребуваними на вітчизняному ринку праці.

 

 

За матеріалами Чернігівської обласної ради
та Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода