back

Увага! Продовжено термін заповнення вже поданих на оцінювання інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році

До уваги керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів, органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад!

У зв’язку з перевантаженням онлайн-платформи Мінрегіону «Державний фонд регіонального розвитку» та численними зверненнями заявників продовжено термін заповнення вже поданих на оцінювання інвестиційних програм і проектів до 10 березня 2019 року включно.

Звертаємо увагу, що всім подавачам проектів, яким необхідна можливість дозаповнення вже поданих проектів, для отримання доступу слід звертатись до регіонального адміністратора за номером телефону (0462) 675-648 або шляхом сповіщення реєстраційного номеру проекту на електронну адресу [email protected].

 

Оголошення про проведення конкурсу оцінки та відбору
інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році

 До уваги голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів, органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад!

Регіональна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення проведення відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Чернігівській області оголошує конкурс інвестиційних програм на 2020 рік.

Проведення Конкурсу передбачено Бюджетним Кодексом України, Законом України «Про засади державної регіональної політики», постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» (зі змінами), Наказом Мінрегіону від 24.05.2015 №80 «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», та іншими нормативно-законодавчими актами.

Відповідно до положень статті 24-1 Бюджетного кодексу України кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку (у тому числі проектів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків, спортивної інфраструктури і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних стратегіях розвитку регіонів.

Інвестиційні програми і проекти, що передбачають здійснення заходів з енергозбереження будинків і споруд, повинні бути розроблені відповідно до державних будівельних норм та стандартів та забезпечувати комплексний підхід та максимальну енергоефективність від їх реалізації.

Спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку передбачено на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які:

1) відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, Стратегії сталого розвитку Чернігівської області до 2020 року, Плану заходів з реалізації у 2018–2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року;

2) впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад;

3) підтримують добровільно об’єднані територіальні громади;

4) мають на меті розвиток спортивної інфраструктури;

5) спрямовані на  впровадження енергоефективних заходів в державних та комунальних навчальних та медичних закладах.

Перелік технічних завдань на проекти регіонального розвитку згідно з додатком 4 розміщено в системі державного фонду регіонального розвитку на сайті http://dfrr.minregion.gov.ua.

Основними умовами конкурсного відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проектів є їх відповідність таким критеріям:

1) для інвестиційних програм і проектів, які передбачають
будівництво, — наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації. Якщо на час подання проекту проектну документацію не затверджено, документи подаються протягом п’яти робочих днів після її затвердження;

2) календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

3) співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків;

4) спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються бюджетні кошти, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

5) загальна кошторисна вартість проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) понад 5000 тис. грн, а для інших проектів - понад 1000 тис. гривень.

Замовники будівництва повинні  забезпечити під час розроблення проектної документації для реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що пов’язані з будівництвом (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт), а також під час закупівлі транспортних засобів загального користування, шкільних автобусів обов’язкове врахування потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Для участі у відборі проектів, що будуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, подавачам проектів необхідно в обов’язковому порядку надати оригінал та надіслати скановану копію на електронну адресу регіонального адміністратора: [email protected] реєстраційної картки проекту згідно з додатком 1 з метою подальшої реєстрації інвестиційних програм та проектів в системі державного фонду регіонального розвитку на сайті http://dfrr.minregion.gov.ua.

Одночасно зазначаємо, що для формування попередніх пропозицій до Переліку інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році, необхідно заповнити та надіслати на адресу регіонального адміністратора форму згідно з додатком 2.

Звертаємо увагу, що відповідно до Наказу Мінрегіону від 24.04.2015 №80 (зі змінами), до оцінювання не будуть допускатись проекти, заявники яких не надали (розділ «Додатки» на платформі) на розгляд регіональної комісії необхідних документів (додаток 3), та не розмістили проект на сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону у встановлений регіональною комісією строк, не заповнили всі розділи висвітленого проекту.

Прийом заявок для участі у конкурсному відборі проводиться з 14 січня 2019 року до 28 лютого 2019 року включно, щоденно, крім суботи, неділі,  з 08-00 до 17-00;

Прийом реєстраційних карток для участі у конкурсному відборі проводиться за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7,  приміщення Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної адміністрації (3 поверх, каб. 34) у вищевказані терміни.

Контактний телефон для довідок: (0462) 675-648

Додатки 1-4

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода