back

Як проконтролювати ремонт доріг

26-02-2019 15:45

Створення дорожнього фонду, передача доріг місцевого значення на баланс облдержадміністрацій, чітка стратегія ремонтів на 2018 – 2022 роки стали ключовими змінами, запровадженими Урядом для підвищення рівня фінансування та якості виконання робіт на дорогах.

Фінансове забезпечення дорожньої галузі останнім часом зросло суттєво. Водночас актуалізувалося ще одне важливе завдання — забезпечити контроль використання коштів.

Одним зі значних кроків стала електронна система проведення торгів – «Prozorro» ( prozorro.gov.ua ).  

У відкритому доступі в цій системі можна знайти усю необхідну інформацію, що стосується тендерних пропозицій, а саме:

- дорога та ділянка, що буде ремонтуватись;

- види робіт, вартість та терміни виконання;

- інформація про перебіг та результати торгів;

- документи учасників тендеру;

- договір, укладений між замовником та переможцем торгів.

Система пошуку дозволяє відслідковувати усі закупівлі, проведені від початку користування майданчиком. Таким чином кожен громадянин може особисто контролювати усі закупівлі.

Що стосується прозорості використання грошей, то за Законом України «Про відкритість використання публічних коштів» усі дані оприлюднюються на єдиному веб-порталі e-data.gov.ua .

На сайті можна легко знайти інформацію про виконання робіт та їх фінансування від моменту укладання договору до завершення, включаючи істотні зміни, що відбувались впродовж виконання договору.

Існує ще один портал моніторингу CoST (Construction Sector Transparency Initiative), створений для забезпечення прозорості та підзвітності будівництва, яке здійснюється за рахунок публічних коштів, — costukraine.org .  

Ця ініціатива об’єднує представників влади, громадськості та бізнесу. Її мета — зробити процеси будівництва громадської інфраструктури більш прозорими. Сайт CoST Ukraine дублює інформацію, що є на двох попередніх державних порталах, але з деякими уточненнями. На цьому майданчику додатково розміщується інформація про розробку проекту, джерело фінансування та постанову КМУ про виділення коштів.

 

За інформацією Служби автомобільних доріг

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода