back

Працівників сфери захисту прав дитини вчили протидіяти домашньому насильству

21-03-2019 14:13

Учора, 20 березня, представники служб у справах дітей райдержадміністрацій та ОТГ, а також спеціалісти органів місцевого самоврядування області, які працюють з сім’ями та дітьми, взяли участь у навчальному тренінгу «Запобігання та протидія домашньому насильству. Виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від домашнього насильства». Захід організовано Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини спільно зі Службою у справах дітей облдержадміністрації в рамках проекту «Посилення правової спроможності громад Чернігівської області» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько акцентувала на актуальності питання протидії домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми. Вона наголосила, що працівники служб у справах дітей повинні діяти професійно і комплексно при розгляді кожного окремого випадку насильства над дітьми.

Учасники заходу в черговий раз опрацьовували норми законодавства з питань запобігання та протидії домашньому насильству, алгоритм спільних дій суб’єктів у разі виявлення випадку насильства над дитиною. Окрім того, ознайомилися з реальними історіями постраждалих дітей, на конкретних прикладах відпрацьовували навички виявлення прямих та непрямих проявів різних форм домашнього насильства, вчилися фахово проводити бесіди з дитиною, яка постраждала від жорстокого поводження.






За інформацією Служби у справах дітей
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода