back

У Чернігові відбувся VІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків

11-06-2019 10:13

У першій декаді травня в Чернігівському обласному молодіжному центрі тривав традиційний фестиваль «Чілдрен Кінофест». Його глядачами стали близько двох тисяч дітей та підлітків, а також їхніх батьків.

У програмі фестивалю – різнопланові фільми та мультфільми, які змагалися за звання найкращої кінострічки «Чілдрен Кінофесту-2019». 

Уже другий рік поспіль Гран-прі отримує українська кіноробота – переможцем за підсумками глядацького голосування стала анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа.

У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Лісову школу» Анни Зусмановської з Кривого Рогу.

Довідково. VІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» був присвячений Чарлі Чапліну. У 2019 році виповнюється 130 років від дня народження видатного режисера та актора. На його честь назвали символ цьогорічного Чілдрен Кінофесту – Совеня Чарлі.

До конкурсної програми фестивалю увійшли фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі знайомилися з історією кінематографа, зокрема, такими його видатними представниками як Чарлі Чаплін, Бастер Кітон, Лотта Райнігер, Жорж Мельєс, брати Люм’єр.

Мета фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів.

За інформацією Департаменту сім’ї, молоді
та спорту Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода