back

У фокусі уваги – вирішення гендерних питань у громадах

19-06-2019 09:19

У рамках реалізації проекту «Розширення можливостей жінок у прийнятті рішень – успішна децентралізація влади» громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини» минулого тижня провела у Чернігові одноденний семінар на тему «Жінка – дієвий фактор розвитку громад». Захід зібрав представниць багатьох громад області.

До обговорення питань рівних прав та можливостей жінок і чоловіків долучився заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В’ячеслав Голуб.

Радниця з питань децентралізації та реформ Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Людмила Чабак охарактеризувала стан та перспективи розвитку ОТГ в області, а також акцентувала на можливостях та викликах для жінок у ході впровадження децентралізаційної реформи.

Керівник проекту, експертка з гендерних питань, доцентка Чернігівського національного технологічного університету Світлана Задорожна представила аналіз гендерної складової самоврядування в області. Також вона підбила підсумки проведення тренінгів у Козелецькій, Кіптівській та Михайло-Коцюбинській громадах, відзначила важливість цих заходів для впровадження гендерних підходів у розвитку громад.

Голова ГО «Спілки жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна акцентувала увагу на необхідності підвищення дієвості жіночих об’єднань у громадах та важливості створення нових жіночих організацій.

Під час семінару відбулися цікаві дискусії щодо ролі та місця жінок у розвитку громад через їх участь у прийнятті рішень. Представниці жіночих організацій Семенівського, Менського, Куликівського районів, Кіптівської та Михайло-Кюцюбинської ОТГ, міста Чернігів поділилися своїм успішним досвідом роботи та подальшими планами у вирішенні практичних гендерних проблем у своїх громадах. Досвід жінок-лідерок показав, як жінки можуть зробити середовище проживання більш комфортним та безпечним.

Усі учасниці семінару відзначили його важливість і актуальність, отримали необхідні методичні матеріали: посібник, складові для розробки гендерного портрету своїх населених пунктів, покрокову інструкцію щодо створення нових громадських організацій. Також вони пройшли анкетування щодо знання сутності рівності жінок і чоловіків та визначення рівня важливості впровадження гендерних підходів у діяльності громад.

Проект реалізується на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода