back

Кіптівська та Новобасанська ТГ отримали вантажні авто від U-LEAD

14-03-2024 | 17:00

Транспортні засоби передані у рамках  ініціативи U-LEAD «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах».

Авітомобілі допоможуть у відновленні соціальної інфраструктури, освіти та медицини в обох громадах. Також будуть задіяні у роботах з благоустрою населених пунктів.

«У 2022 році 19 громад Чернігівщини одержали екстрену допомогу від «U-LEAD з Європою» на суму 1 мільйон євро. Навантажувачі, трансформатори, розрізні пили, освітлювачі тощо. Те, що було потрібно в екстремальних умовах подолання наслідків бойових дій. Зараз триває другий етап невідкладної допомоги для громад – доправлення транспорту», – каже керівниця регіонального офісу U-LEAD в Чернігівській області Ірина Кудрик.

У багатьох громадах Чернігівщини досі тривають відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнали пошкоджень та руйнувань в березні 2022 року внаслідок російської збройної агресії. У Новобасанській та Кіптівській територіальних громадах продовжують роботи з відновлення об'єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду.

«Найближчим часом, після оформлення відповідних реєстраційних та дозвільних документів, даний транспортний засіб активно працюватиме на відновлення соціальної інфраструктури громади, зокрема закладів освіти та медицини, а також на роботах по благоустрою населених пунктів громади», – зазначають у Новобасанській територіальній громаді.

Про ініціативу:

З жовтня минулого року Програма «U-LEAD з Європою» спільно з Міністерством відновлення за фінансової підтримки німецького уряду впроваджує ініціативу «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах». Завдяки проєкту 100 постраждалих від війни громад отримають транспортні засоби для підтримання відбудови, а також набори інструментів, що складаються з 16 предметів, серед яких: два генератори, два LED-прожектори, один бетонозмішувач, бензопили, перфоратори, ударні шурупокрути, кутові шурупокрути, моторна шліфувальна машина або електродриль.