back

Чернігівські сільгоспвиробники переймали досвід у львівських колег

24-09-2014 | 16:31

Делегація виробників сільськогосподарської продукції Чернігівщини днями перебувала у м. Львів, де ознайомилася із організацією оптової торгівлі на ринку «Шувар». Захід організовано Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації за підтримки проектом «Агроінвест» - Агрольвів».

Метою поїздки було ознайомлення фермерів, керівників сільгосппідприємств, представників торгівлі з організацією оптової торгівлі сільгосппродукцією, зокрема продукцією овочевої групи. Учасники заходу разом з директором ТзОВ «Шувар» Ігорем Плотницею оглянули оптовий ринок сільськогосподарської продукції, як важливої складової інфраструктури агарного ринку, ознайомилися з ціновою ситуацією, планами та стратегією розвитку.

На пленарному засіданні посадові особи ТзОВ «Шувар» та керівники проектів детально ознайомили з програмами назустріч вітчизняному виробнику.

Зокрема, одним з проектів є дистанційні продажі – реалізація продукції виробника продавцями ринку за встановленою ціною виробником та під їх оперативним наглядом в режимі ON-LINE. Увагу учасників привернув проект інтелектуальної логістики (буфер) – напрямок, який забезпечує надходження продукції від виробника (імпортера) операторам ринку «Шувар», минаючи посередників, таким чином зменшуючи ціну сільськогосподарської продукції на ринку.

На ринку впроваджено лінію первинної підготовки продукції: миття продукції, суха чистка, відбір та інспекція, калібрування, фасування. Існують додаткові можливості передпродажної підготовки продукції (дільниця очистки): очищення картоплі, моркви, буряка, цибулі та фасування у вакуумні упаковки.

Ринок «Шувар» працює, також, із дрібними виробниками, співпрацює з головами сільських рад. Зокрема, договір, підписаний між ринком та сільською радою дає можливість виробнику отримати знижку на ринкові послуги до 25%. Ринок формує партії продукції на експорт, організовує вивіз продукції на майданчики в інші регіони (проект «Автопоїзд»), активно пропагує та впроваджує проект «Від родини до родини» та проект правдивої їжі «Дідо» - магазин домашньої продукції.

За твердженням фахівців ринку «Шувар», правдива їжа – це продукти без застосування хімічних додатків та генномодифікованих технологій, їжа, яку можна та корисно їсти. Виробники сільгосппродукції нашої області оглянули павільйони, де здійснюється торгівля м’ясною та молочною продукцією, рибою, круп’яною продукцією саме в магазині «Дідо».

Ринок «Шувар» - перший серед країн СНД, який сертифікований згідно стандартів якості 9001.

Кожний учасник виїзного заходу отримав корисну інформацію, яка, без сумніву, стане у нагоді при вибудовуванні власної виробничої стратегії та реалізації сільгосппродукції з урахуванням вимог міжнародних стандартів якості.

Привітні господарі для гостей з Чернігівщини організували екскурсію по старовинному м. Львову, під час якої вони ознайомились із експозицією старовинної аптеки, храмами різних концесій, пам’ятниками видатним особистостям.



Департамент агропромислового розвитку ОДА