back

«Здай кров – врятуй життя!»

26-09-2014 | 11:41

У Козелецькому районі проходить акція з безоплатної здачі донорської крові для поранених внаслідок бойових дій на сході України бійців, що проходять лікування чи реабілітацію в лікувальних закладах.

У пункті забору крові Козелецької центральної районної лікарні постійно проводиться забор крові у бажаючих допомогти одужати нашим захисникам. За словами головного лікаря Козелецької ЦРЛ Олександра Сорочука, з початку року жителями району здано 370 л крові. Студенти Козелецького технікуму ветеринарної медицини та Остерського коледжу будівництва і дизайну, родичі військовослужбовців, представники органів місцевого самоврядування, державні службовці стали донорами для українських бійців.

До акції «Здай кров – врятуй життя!» долучилися голова районної державної адміністрації Сергій Андреєв і заступник голови райдержадміністрації Артем Севастьян. Перед проведенням процедури вони ознайомилися з вимогами щодо здачі крові, заповнили анкету і дали згоду на обстеження крові.

Відгукнувшись на звернення адміністрації КЗ КРР "Козелецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги", кров для донорських потреб здали Новошляхівський сільський голова Сергій Грузд, Стависький сільський голова Валерій Ус, житель с.Ставиське Микола Васюк і житель с.Лихолітки Сергій Солошин.

Педагоги Козелецької гімназії №1, дізнавшись про те, що в районі проходить акція з безоплатної здачі донорської крові для поранених внаслідок бойових дій на сході України бійців, одразу вирішили приєднатися до цієї благородної справи.

У пункті забору крові Козелецької центральної районної лікарні директор гімназії Людмила Павленко, заступник директора з виховної роботи Інна Пенська, вчитель англійської мови Ольга Шаляпіна, вчитель фізичного виховання Микола Рак, вихователь групи продовженого дня Оксана Крокос, учитель інформатики Олена Горбик, педагог-організатор Надія Цапкова здали кров для донорських потреб.

Крім того, згідно зі статтею 9 Закону України "Про донорство крові та її компонентів" від 23.06.1995 239/95-ВР, донори відмовилися від звільнення від роботи на два дні, мотивуючи це шляхетністю цілей, на які буде використана їхня донорська кров.



Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату
Козелецької РДА