back

"У нашої дружби крила міцні!"

29-09-2014 | 10:47

26 вересня білоруський Добруш, розташований на межі трьох держав, сонячною погодою зустрічав працівників лісової галузі Чернігівської та Гомельської областей, учасників ХІІ Міжнародної спартакіади «Слов’янське братерство».

Старовинне місто, яке у 2010 році відзначило 450-літній ювілей, славиться своїми підприємствами — паперовою фабрикою («Героєм країни») та порцеляновим заводом.

Добрушський район зачаровує мальовничим ландшафтом, білокорими березами і могутніми дубами, родючими нивами і луками з соковитою травою, чистими водами ріки Іпунь.

На Спартакіаду прибули кращі представники лісівничих колективів, у яких значні і виробничі, і спортивні здобутки. Напередодні у держлісгоспах відбулися відбіркові змагання. Зокрема, сіверські лісівники присвятили свої спортивні заходи 90 –річниці створення Чернігівського ОУЛМГ.

Змагання проходили у Добрушському районному ДТСААФ.( Білоруси дуже відповідально ставляться до діяльності добровільних товариств, які сприяють вихованню і загартуванню майбутніх захисників Батьківщини. У сусідів є чому повчитися).

Атмосфера на Спартакіаді була доброзичливою й теплою. Суперники охоче спілкувалися між собою, ділилися новинами і враженнями. Настала урочиста мить: звучать гімни України та Республіки Білорусь. І дівчата у національних білоруських костюмах підносять гостям запашний коровай з нового врожаю.

Генеральний директор Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання Михайло Супрун та начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Пивовар з вітальним словом звернулися до присутніх і побажали спортивних успіхів командам. Профспілкові лідери Йосип Райчинець (від чернігівців) та Віктор Кривко-Красько ( від гомельців) говорили про перевірену часом дружбу між лісівниками двох областей-сусідок. Навіть своє професійне свято українські і білоруські лісівники відмічають в один день.

До речі, Михайло Супрун , Йосип Райчинець і Віктор Кривко-Красько започаткували проведення Міжнародної спартакіади «Слов’янське братерство». Раніше, сім років тому, в ній брали участь і лісівники Російської Федерації. Прикро, що нинішня путінська політика призвела до розбрату — і російські колеги не приїздять на спортивні галузеві змагання.

Дійство було видовищним. Спортивна боротьба, яка включала різні види суперництва (міні-футбол, волейбол, настільний теніс, гирьовий спорт, стрільбу з пневматичної гвинтівки, шашки, розпилювання колоди, кидання сокири та перетягування канату) вимагала від учасників неабиякої спритності, вміння і витримки.

Напруженим був футбольний матч, в якому мірялися силами вправні спортсмени з держлісгоспів.

Прикував до себе увагу й міні-футбол керівної ланки. На воротях у чернігівців стояв випробуваний, досвідчений Іван Горохівський, директор Добрянського лісогосподарського підприємства. Начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар був захисником.

Справжніми «бійцями» на полі стали нападаючі — головний лісничий управління Юрій Пономаренко і головний лісничий Чернігівського держлісгоспу Вадим Фесюн.

Слід відмітити, що на Спартакіаді обидві команди виявилися досить серйозними суперниками і продемонстрували хорошу фахову підготовку та чудову спортивну виправку. Але сябри жартували, що їм рідна земля допомогла перемогти з перевагою в один бал.

Наступного року учасників Міжнародної спартакіади «Слов’янське братерство» прийматиме Сіверщина.



Чернігівське ОУЛМГ