back

Протягом року працівники ДСНС врятували життя 94-ом жителям області

15-10-2014 | 14:05

За 9 місяців поточного року на Чернігівщині зареєстровано 4 надзвичайні ситуації, 1318 пожеж та 533 надзвичайні події. Під час гасіння пожеж врятовано 94 особи і матеріальних цінностей загальною вартістю понад 73 млн гривень. Не допущено знищення вогнем 1507 будівель, 98 одиниць автотранспортної техніки, 113 тонн грубих кормів та 193 голів худоби. Такі дані були наведені під час засідання Колегії обласного Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій 14 жовтня.

Пожежно-рятувальними підрозділами Управління здійснено 2971 виїзд за сигналом “Тривога”, з них 1252 - на гасіння пожеж, 342 - на хибні телефонні виклики та спрацювання систем автоматичної пожежної сигналізації, 24 - на ліквідацію наслідків та надання допомоги при ДТП, 1367 - на тактичні заняття та спеціальні навчання. Піротехніками знищено 1635 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

У Луганській області особовий склад забезпечував життєдіяльність транзитного пункту зустрічі внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО. Організовано та забезпечено роботу Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням вимушених переселенців. Піротехніки аварійно-рятувального загону Управління продовжують виконувати розмінування у звільнених від терористів населених пунктах і територіях. Здійснено ряд заходів щодо розвитку матеріально-технічної бази підрозділів та їх переходу з газового на альтернативні системи опалення.

З метою підготовки підрозділів до роботи в осінньо-зимовий період створені запаси твердого палива, що надасть змогу суттєво зменшити обсяги споживання енергоресурсів.

Для особового складу закуплено формений одяг на загальну суму понад 230 тис. грн. Проведено підготовку будівель і транспорту до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Підбиваючи підсумки Колегії, начальник Управління Ігор Федоренко довів ряд завдань щодо забезпечення цивільного захисту населення, об’єктів і територій в умовах осінньо-зимового періоду, покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, їх функціонування та готовності до оперативного реагування.



За інформацією
Управління ДСНС у
Чернігівській області