back

Юний науковець з Чернігівщини взяв участь у тижні біохімії у німецькому місті Геттінген

16-10-2014 | 16:12

З 5 по 12 жовтня у місті Геттінген (Федеративна Республіка Німеччина) Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Експериментальною лабораторією для молоді «XLAB» проводили Другу наукову школу з біохімії для школярів на базі Експериментальної лабораторії для молоді «XLAB».

До складу делегації входило дев’ять учнів із семи областей України. Чернігівську область представляв учень ІІ курсу природничого профілю Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Єгор Гримчак – учасник ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції «Медицина» хіміко-біологічного відділення.

— Тиждень у дружній компанії дітей із різних куточків України пройшов дуже цікаво, — ділиться враженнями Єгор. — Робота в лабораторії була напруженою і плідною. Працювали в парах, але досліди робили самостійно. Це сприяло кращому освоєнню запропонованого матеріалу. Обладнання лабораторій, в яких ми працювали, відповідає європейським стандартам. Учителі відповідально ставляться до своєї роботи з підлітками, що сприяє вихованню нового покоління науковців та розвитку науки в Німеччині. Заняття проводилися англійською мовою. За цей час ми пройшли курси з молекулярної біології та нейрофізіології. Хочеться подякувати Чернігівському територіальному відділенню МАН за допомогу в організації поїздки. Курс був дуже корисним і відкрив для мене нові можливості для науково-дослідницької роботи.

Програмою наукової школи були передбачені лекції та практичні заняття з генетики, молекулярної біології, нейрофізіології у найсучасніших лабораторіях під керівництвом провідних фахівців, науковців Геттінгенського університету ім. Георга Августа. Учні самостійно працювали в лабораторії, яка є єдиною лабораторією в Європі, що обладнана за підтримки Нобелівського лауреата Ервіна Неєра.

Усі учасники за результатами участі у науковій школі отримали відповідні сертифікати.

Довідково: Лабораторія для молоді «XLAB» — це найбільша експериментальна лабораторія для молодих науковців. Перші курси у ній були проведені в 2000 році, а в 2003 році — перший «Міжнародний науковий табір». У «XLAB» школярі проводять складні експерименти і тісно співпрацюють з науковцями, використовуючи найсучасніші біологічні методи дослідження.



За інформацією
Управління освіти і науки
облдержадміністрації