back

До Дня вигнання нацистських окупантів в обласному Державному архіві відкрилась тематична виставка

28-10-2014 | 10:20

24 жовтня Державний архів Чернігівської області розпочав експонування фотодокументальної виставки «70-та річниця вигнання нацистських окупантів із України». Традиційно, з метою патріотичного виховання, до архіву було запрошено учнівську молодь.

Молоді люди ознайомилися із 40 документами та 27 фотографіями, що перебувають на зберіганні в Державному архіві Чернігівської області.

Домінанта виставки – документи, присвячені визволенню Чернігівської області від нацистських окупантів як складової Битви за Дніпро. Саме ця битва наблизила здійснення Східно-Карпатської наступальної операції, внаслідок якої завершилося звільнення України. Також учні особливу увагу звернули на фотографії, на яких зображено зруйнований бомбардуванням Чернігів, найтрагічніші моменти форсування річки Десни у вересні 1943 року, процес відбудови міста та області в післявоєнний період.

Непідробну зацікавленість у відвідувачів та низку запитань викликали документи, що розповідають про трагедію в м. Корюківка 1943 року та про складну долю остарбайтерів.

Завдячуючи інформації, отриманої під час ознайомлення з виставкою, учні збагатили свої знання з історії України та, зокрема, з історії рідного краю.



За інформацією Державного архіву області