back

Попри всі потрясіння!

30-10-2014 | 09:24

З 15 вересня по 15 жовтня в Чернігівській області проходила благодійна акція «Попри всі потрясіння!», яку ініціювала й організувала Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Основна мета акції – консолідація зусиль громадськості для поліпшення умов життя найуразливіших верст населення, переміщених осіб, формування громадської думки на користь милосердя. А також проведення акції по збору продуктів харчування, коштів, одягу, взуття, засобів гігієни, та допомога переміщеним особам, лікувальним закладам, територіальним центрам по збору овочів на зиму.

У рамках акції організовувались круглі столи, розповсюджувалися листи – звернення до населення, трудових колективів, приватних підприємців.

До проведення благодійної акції приєднались школярі. Діти принесли з дому овочі, дбайливо збирали їх в односельців, розповідаючи про допомогу переміщеним особам. Відрадно, що ніхто не залишився байдужим. Голови міських та районних організацій визначили класи хто активніше приймав участь та вручали дітям подарунки у вигляді канцтоварів, футбольних м’ячів.

В Ічнянському районні голова районної організації Драган С.С. за підтримки спортивного клубу «Берег» подарували фотоапарат школяру з багатодітної сім’ї Литвиненко К.В, і та пральну машину «Рига» самотній жительці з селища Гужівка.

З порозумінням віднеслися до благодійної справи й населення нашої області. Допомога надавалась як підопічним Червоного Хреста так і переміщеним особам з Луганської та Донецької областей, які наразі перебувають на території Чернігівської області. Так, в медико–соціальному центрі міста Чернігова кожного вівторка патронажні сестри Червоного Хреста роздають гарячий хліб переміщеним особам.

А представники Ніжинської міської організації Товариства Червоного Хреста провели благодійну акцію «Щедрий квиток» під час якої учасники отримували цінні призи та подарунки. Також медичні сестри вимірювали тиск жителям міста. Багаторічна тісна співпраця Товариства Червоного Хреста з управлінням освіти Прилуцької міської ради дала свій позитивний результат. Активну участь у зборі овочів прийняли учні всіх шкіл району, гімназій міста, студенти медичного училища, гуманітарно-педагогічного коледжу. До акції також долучилися працівники управління праці та соціального захисту населення, Прилуцького територіального центру, реабілітаційного центру для дітей - інвалідів. Загалом під час благодійної акції було зібрано 11 тонн овочів.

Картоплю, моркву, буряк та цибулю учні навчальних закладів разом з патронажними сестрами Товариства Червоного Хреста були роздані громадянам, які вимушено переїхали з Луганської та Донецької областей.

У Коропському районі працівники Червоного Хреста та органи місцевого самоврядування (сільські та селищні ради) взяли активну участь в проведенні акції та самі здавали овочі. Завдяки спільним зусиллям було зібрано 9 тонн овочів – це картопля та морква. Всі овочі були передані до лікарні Червоного Хреста в Понорниці.

У Козелецькому районі разом з місцевою самообороною зібрано від населення продуктів харчування (картопля, цибуля, морква, буряк) на загальну суму майже 97 тисяч гривен.

Добре спрацювали під час проведення благодійної акції «Попри всі потрясіння!» Чернігівська, Ніжинська, Прилуцька міські організації та Бобровицька, Корюківська, Ічнянська, Козелецька, Коропська, Ніжинська, Ріпкінська, Срібнянська, Талалаївська, Щорська районні організації ТЧХУ.

Загалом, під час проведення благодійної акції було зібрано продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів, засобів гігієни, тощо на суму понад 1 мільйон гривень і надано допомогу більше ніж 6,5 тисячам громадян.



За інформацією
Чернігівської обласної організації
Товариства Червоного Хреста України