back

Розвиток екомережі Чернігівського району в межах громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини

05-12-2014 | 15:52

Під такою назвою 4 грудня ц.р. у малій залі Чернігівської районної ради відбулося засідання за «круглим столом», яке вела голова Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації Наталія Надирова. Захід був організований спільно громадськими радами при Чернігівській райдержадміністрації та при облдержадміністрації.

У засіданні також взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Куриленко, Чернігівський міжрайонний прокурорі із нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Андрій Хряпа, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко, начальник Державної екологічної інспекції в області Леонід Бурковський, голова Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна та інші представники органів влади області, району, члени громадських рад.

Під час засідання за «круглим столом» розглянуто низку питань, які стосуються не лише Чернігівського району, а й області.

В.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко розповіла про перспективи розбудови екомережі області та Чернігівського району. Вона зазначила, що в Чернігівській області мережа природно-заповідного фонду налічує 662 об’єкта, з яких 52 розташовано на території Чернігівського району, розповіла про перспективи заповідання нових об’єктів.

Про стан природничо-заповідного об’єкту Чернігівського району, а саме: «Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Дерева садиби П.Г. Березовського», розповів Старобілоуський сільський голова Микола Нехай.

Було обговорені питання пріоритетних напрямів використання коштів природоохоронного фонду, зокрема для встановлення меж в натурі (на місцевості) територій та об’єктів природно-заповідного фонду та інші питання. За результатами засідання було прийнято резолюцію.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації