back

Майже 35 гривень щодня витрачає житель області на їжу

22-12-2014 | 09:58

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Чернігівщини, у II кварталі поточного року, кожна сім’я витрачала на продукти харчування близько 2030 грн. на місяць. Сюди ж входить вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства. Повідомляє Головне управління статистики в області.

Частка витрат на харчування склала більше половини сукупних витрат населення. Добова вартість в середньому становила 34,7 грн., в Україні ж — 33,9 грн.

Найбільше купують м’яса та м’ясопродуктів — на 406 грн., овочів — на 384 грн. та хліба і хлібопродуктів — на 261 грн. Значними були також витрати на молоко, сир та яйця, олію та жири.

У середньому один житель області за місяць споживає 20,4 кг молока, молокопродуктів та масла, 22 яйця, 9,5 кг хліба і хлібних продуктів, трохи більше 8 кг картоплі, понад 7 кг овочів і баштанних, близько 6 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, до 3 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, та майже 2 кг олії та інших рослинних жирів, риби і рибопродуктів.

Загалом, жителі області, порівняно з відповідним періодом минулого року, стали більше їсти м’яса, м’ясопродуктів, сала, молока, молокопродуктів і масла. Незмінною у меню лишилася тільки кількість яєць, все ж інше — зменшилося.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації