back

Свято дітям і дорослим

26-12-2014 | 11:23

Струнка зелена красуня сяяла всіма барвами веселки . І маленькі гості , що прийшли зі своїми татками, матусями та дідусями на цікаве дійство, весело сміялися й раділи , вітаючись з Дідом Морозом та Снігуронькою. За доброю традицією добрянські лісівники за будь-якої «економічної погоди» влаштовують новорічне свято для дітей своїх працівників.

25 грудня коли вже новий рік заглядає у вікно, майже 50 малюків ( віком до 7 років) зібралися у затишній актовій залі контори. Адже у колективі підприємства трудиться немало молоді, лісівничі родини поповнюються синами й донечками.

Атмосфера на святі була чудовою. Захоплення у дітей викликало спілкування з Дідом Морозом ( Цю роль виконував одинадцятикласник Дмитро Кульгейко. До речі, онук колишнього лісничого Добрянського лісництва Миколи Івановича Кульгейка). А з чарівною Снігуронькою (теж школярка Настя Насон) кожному хотілося покружляти у хороводі навколо ялинки.

Родини лісівників вдячно згадували на святі й іншого (багаторічного) Діда Мороза – Олега Самозвона, помічника лісничого Комарівського лісництва. Він, танкіст, на цей час перебуває на перепідготовці у Гончарівському.

Наприкінці свята діти отримали солодкі подарунки ( про це подбали відповідальні дорослі на чолі з директором лісгоспу Іваном Олексійовичем Горохівським), а їх рідні — гарний настрій.

Лісівники Добрянського держлісгоспу потурбувалися, щоб загадкові лісові красуні прикрасили сімейні святкові вечори чернігівців. Головний лісничий Денис Землянко розповів, що для реалізації на «зелених жнивах» підприємством буде підготовлено 5-7 тисяч сосонок та ялин. Найбільше їх виростили у Ново-Яриловицькому (лісничий Михайло Мамоненко) та Ріпкинському ( лісничий Олександр Зогий), які жваво продаються на Привокзальному ринку Чернігова.

Помічник лісничого Ново-Яриловицького лісництва Дмитро Савченко опікується вирощуванням голубих ялинок у горщиках. Святкування нового року поруч з такою незвичною красунею справді романтична.

Охоче купуються красиві святкові деревця у торгівельному павільйоні «Лісовичок». Його господиня Олена Дмитрієва зазначала, що працівники Ново-Яриловицької митниці, які приїздять з обласного центру, та чернігівські прикордонники є найактивнішими покупцями. До того ж, у зимову пору значною популярністю серед відвідувачів «Лісовичка» користуються березові та дубові віники. (Раніше пухнасті зелені незнайомки у передноворічний період відправлялися з Сіверського краю на Донбас і в Крим. Але через воєнні дії в тому регіоні до Донеччини і Луганщини лісові полісянки не потраплять).

Добрянські лісівники вміло організовують відпочинок земляків та приїжджих на Голубих озерах — і не лише влітку та восени, а й взимку. Особливістю нинішнього сезону стало запрошення сіверян провести старий рік і зустріти новий на березі водойми. З родиною, з друзями. До послуг відпочиваючих — ошатні будиночки з сучасною кухнею (з електроплитою). Біля споруди — прикрашена ялинка.

Зустрічає гостей господар Микола Сергійчук.



За інформацією Чернігівського ОУЛМГ