back

Обсяги виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зросли на 3%

29-12-2014 | 08:51

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації повідомляє, що за 11 місяців роботи галузі з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів спостерігається приріст обсягів виробництва на 3%.

Позитивну динаміку забезпечили галузі з виробництва олії та тваринних жирів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів, готових кормів для тварин, тютюнових виробів, а також овочів та фруктів. Зокрема, у поточному році більше вироблено горілки, м’яса ВРХ свіжого чи охолодженого, риби соленої, молока обробленого, масла вершкового, кондитерських виробів, ковбасних виробів, молока, сухих вершків та кисломолочних продуктів.

Нажаль, за інформацією фахівців, окремі галузі за підсумками 11 місяців допустили спад виробництва. Так, в області зменшено випуск переробленої та консервованої риби, крохмалю та крохмальних продуктів, напоїв.

Найбільш проблемними на сьогодні залишаються галузь з виробництва м’яса та м’ясних продуктів, молочних продуктів, борошномельно-круп’яна та пивоварна промисловості.


За інформацією
Департаменту агропромислового розвитку ОДА