back

Минулого року центри зайнятості області працевлаштували більше 14 тисяч безробітних

14-01-2015 | 14:03

У 2014 році на обліку в центрах зайнятості області перебувало близько 45 тисяч безробітних, що на 4% менше ніж у 2013 році. Із них статус безробітного надано 30 тисячам громадян, а це на 3,4% менше, ніж торік.

У банку даних обласної служби зайнятості налічувалося майже 27 тисяч вакансій для укомплектування службою зайнятості від 5,7 тисяч роботодавців. За сприяння служби зайнятості протягом минулого року було укомплектовано майже 81% вільних робочих місць. Актуальними були 1,4 тисяч вакансій, на кожну з яких претендувало 12 шукачів роботи.

За сприяння служби зайнятості у 2014 році роботу отримали більше 14 тисяч безробітних. Із них 416 осіб працевлаштовано шляхом надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 758 - шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

Професійне навчання та перенавчання безробітних організовується з урахуванням сучасних потреб ринку праці, вимог роботодавців до якості робочої сили та проведеної профорієнтаційної роботи. Так, протягом звітного року набувало нових професій та підвищувало кваліфікацію близько 5 тисяч безробітних. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено понад 7 тисяч безробітних громадян.

Станом на 1 січня 2015 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало більше 16 тисяч безробітних громадян.

До центрів зайнятості області упродовж року у пошуках роботи звернулося 944 переселенці. Із них 444 - отримали статус безробітного, решта отримала інформаційні та консультаційні послуги. Загалом за сприяння служби зайнятості в області роботу знайшли 132 переселенці. 15 - взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 14 було направлено на професійне навчання.


За інформацією обласного центру зайнятості