back

Житлові субсидії

30-01-2015 | 09:02

Міністерство соціальної політики розробляє спрощений порядок нарахування житлових субсидій для населення. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін на брифінгу в Будинку Уряду 27 січня 2015 року.

«Для удосконалення нашої програми і щоб залучити якомога більше сімей до програми житлових субсидій буде вжито ряд заходів», - підкреслив він.

Заступник Міністра повідомив, що зараз розробляються чергові спрощення до порядку нарахування субсидій. Відповідний проект урядового рішення Мінсоцполітики уже напрацювало, і зараз він проходить процедуру погодження в міністерствах і відомствах.

Він наголосив, що згідно зі спрощеним порядком будуть враховуватися доходи не за 6 місяців, а за 12. Окрім того, житлово-комунальні підприємства будуть надавати людям форми заяв і декларацій для заповнення на отримання субсидій.

«Головна ідея - щоб людина приходила в управління соціального захисту населення один раз. А надалі всі перерахування субсидій та соціальних допомог мають здійснюватися автоматично», - зазначив заступник Міністра соціальної політики.


Департамент соціального захисту
населення облдержадміністрації