back

Розпочався прийом творчих робіт на загальнонаціональний конкурс «Українська мова — мова єднання»

03-02-2015 | 11:50

З метою всебічного розвитку та утвердження державотворчої функції, української мови та піднесення рівня мовної культури, Причорноморською Академією мовних технологій та комунікацій етносів за підтримки Національної спілки журналістів України уже вп’ятнадцяте проводитиметься загальнонаціональний конкурс «Українська мова — мова єднання».

До участі запрошуються представники засобів масової інформації, письменники, викладачі, студенти, учні, представники української діаспори за кордоном, що виявляють бажання надіслати твори за тематикою конкурсу.

Оцінку конкурсних доробків( а це можуть бути і літературні твори, і реферати) здійснює журі, яке визначає переможц в таких номінаціях:

а) «Квітни, мово наша рідна»(утвердження державної мови);
б) «Мовне багатоголосся України» (вільний розвиток мов національних меншин);
в) «На видноті всього світу» (українське слово за кордоном);
г) «Первоцвіт» (дитячо-юнацька творчість у мовній царині).
д) «Дихай озоном» («Здорова дитина — здорова країна») — молодь за здоровий спосіб життя у молодіжному середовищі.

У кожній номінації, визначаються трійки переможців. Вони отримують Диплом лауреата та Почесну відзнаку учасника Конкурсу. Конкурс проводиться у кілька етапів. Відбірковий тур триває до 20-го квітня. До цього терміну автори надсилають конкурсні роботи в Оргкомітет за адресою:

65044, Одеса, проспект Шевченка, 11
Тел.: (048) 746-62-15, 728-02-42,743-92-29, (0482) 27-64-33
e-mail: [email protected]

Заключний тур розпочинається в Одесі й розгортається за окремими маршрутами до духовних осередків в різних регіонах України. До його проведення залучаються мистецькі колективи, окремі видатні автори й виконавці.

Витрати на проїзд до Одеси і зворотній шлях — коштом конкурсантів.

Детальніша інформація на офіційному сайті Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України http://nsju.odessa.ua/index.php?cont=55#beg


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації