back

Школярі-юннати зберігають красу природи Чернігівщини

09-02-2015 | 08:28

Одним з актуальних питань в області є формування екологічної культури та екологічної свідомості серед населення регіону. Днями в Департаменті екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації відбулась зустріч зі школярами-юннатами Чернігівської обласної станції юних натуралістів.

Серед присутніх були представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області та громадськість. Метою зустрічі є залучення молоді до справи охорони навколишнього природного середовища та нагадування як саме потрібно оберігати природу.

Одним із напрямів розвитку сучасної освіти є формування екологічної культури, виховання у кожного школяра позитивного ставлення до навколишнього світу, бо, як зазначав ще В.О.Сухомлинський, "у дитини, яка вихована в умовах дефіциту спілкування з природою, розвивається емоційна глухота, агресивність у ставленні як до людей, так і до об’єктів природи" Екологічна освіта і виховання підростаючих поколінь в сучасних умовах мають бути спрямовані, в першу чергу, на зміну ставлення самої людини до свого здоров’я, а потім і до навколишнього середовища. Людина повинна відповідально ставитись як до природи так і до свого здоров’я, адже це є дві неподільні речі.

Школярі-юннати для присутніх підготували невеличкий концерт на екологічну тематику. Присутнім, в своїх віршах та піснях, нагадали, що охорона природи має надзвичайно важливе значення в нашому житті. Залежність людини від стану навколишнього середовища стає дедалі очевиднішою. З розвитком науково-технічного прогресу значно змінилися умови життя людей. Залізобетон, синтетичні матеріали, пересування різними видами транспорту різко відокремили людину від природи.

Також, школярі мали змогу ознайомитися з роботою відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, де визначаються гідро-хімічні інгредієнти поверхневих вод.

І на останок, працівниками Департаменту екології та природних ресурсів, вручили школярам-юннатам екологічні календарі та розмальовки Мезинського національного парку. Представники Громадської ради при облдержадміністрації побажали юним екологам натхнення та процвітання в їхній справі, відзначили прагнення, підростаючого покоління, в збереженні та покращенні навколишнього природного середовища.



За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ОДА