back

З початку року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 118 мільйонів гривень

09-02-2015 | 14:06

За січень 2015 року надходження загального фонду місцевих бюджетів Чернігівщини (без врахування трансфертів) склали понад 118 мільйонів гривень, повідомляє Департамент фінансів облдержадміністрації.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року, доходи загального фонду бюджету області зросли трохи більш як на 4 мільйони гривень.

Усі фінансові ресурси місцевих бюджетів першочергово спрямовуються на оплату праці.

Проте, станом на 1 лютого 2015 року заборгованість із виплати заробітної плати складає понад 101 мільйон гривень. У тому числі за термінами виплат, що пройшли – 7 мільйонів гривень. За повідомленням фахівців, це пояснюється тим, що освітня і медична субвенція надійшла пізніше необхідного терміну, тому не могла бути вчасно розподілена і спрямована на оплату праці. А це майже 60 мільйонів гривень. З нового року у бюджетах районів і міст обласного значення на здійснення зазначених виплат направлено 76,5% усіх видатків, на захищені статті – 93%.

Загалом, як зазначають фінансисти, заборгованість із заробітної плати буде погашатися по мірі надходження власних доходів, базової дотації та субвенцій з державного бюджету.


За інформацією
Департаменту фінансів
облдержадміністрації