back

У квітні мають запрацювати три нові сільські амбулаторії

21-03-2019 | 16:30

Роботи з будівництва на Чернігівщині сільських лікарських амбулаторій мають бути максимально пришвидшені. На цьому наголосив голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник під час наради з керівниками будівельних організацій.

Нагадаємо, у рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, у регіонах триває будівництво сучасних сільських медамбулаторій.

На Чернігівщині, згідно з перспективним планом, уже цього року зведуть 21 амбулаторію без житла для лікаря: амбулаторій монопрактики — 16 та амбулаторій групової практики — 5. Замовником робіт по 18 амбулаторіям визначено Управління капітального будівництва ОДА, ще по трьом — Корюківську, Носівську міські та Іванівську сільські ради.

УКБ провело тендери по 15 об’єктах.

— Чітко дотримуватися проектної документації в межах детальних календарних графіків виконання робіт — це орієнтир кожного підрядника. Кошти для виконання робіт є. Завдання — ефективно освоїти їх у найкоротші терміни, — акцентував Олександр Мисник і доручив замовнику — Управлінню капітального будівництва — здійснювати контроль за дотриманням графіків по кожному об’єкту, а також сприяти швидкій та якісній розробці проектної документації ще по трьом амбулаторіям.

Спілкуючись з головою ОДА, підрядники озвучили низку проблемних питань, що виникають у ході будівництва. Вони запевнили, що з настанням сприятливих погодних умов роботи значно пришвидшаться. Відтак, на кінець квітня обіцяють завершити амбулаторії у Киїнці Чернігівського району, Салтиковій Дівиці Куликівського та Кобижчі Бобровицького району.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації