back

Як реалізовується програма «Велике будівництво» на Прилуччині та Варвинщині

03-06-2020 | 08:13

Перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний минулого тижня ознайомився з ходом виконання робіт в рамках реалізації ініціативи Президента України «Велике будівництво» у Прилуцькому та Варвинському районах.

Він оглянув стан готовності II корпусу Прилуцької школи-гімназії у місті Прилуки та дізнався, як відбувається реконструкція Журавської школи І-ІІІ ступенів ім. Г.Ф. Вороного.

Реалізація проєкту будівництва II корпусу Прилуцької школи-гімназії перебуває на фінальній стадії.

- Це буде дійсно сучасна українська школа, комфортна та орієнтована на розвиток дитини. Зважаючи, що ця школа, як освітня установа функціонує майже 150 років, відбулося чудове оновлення закладу. Тут хочеться вчитися, сюди хочеться повертатися. Вона зручна не тільки для учнів, але й для вчителів, - зазначив Віталій Загайний.

На сьогодні 791 учень гімназії навчається у приміщенні, яке збудоване у 1874 році. Новий корпус гімназії розрахований на 480 учнівських місць. Під час будівництва школи максимально враховані освітні потреби школярів. Окрім сучасно обладнаних класних кімнат, облаштовані спортивні зали, танцклас, мистецький та музичний клас, студії для гурткової роботи, актовий зал. Важливо, що новий корпус гімназії відповідатиме умовам навчання дітей з особливими потребами.

- Ми майже завершили будівельні роботи, встановлюється обладнання, проводяться роботи по влаштуванню газопроводу та підключенню до електромережі. Будівельна готовність складає 95%. Сподіваємося, що 1 вересня ми відкриємо двері гімназії для школярів та запрацює обладнаний басейн, де зможуть працювати школа плавання та спецгрупи для оздоровлення дітей з особливими потребами, - наголосила Ольга Попенко, Прилуцький міський голова.
Зазначається, що проєкт реалізується з 2011 року. Його загальна вартість – 85,9 мільйона гривень. На 2020 рік передбачено 14 мільйонів гривень.

Фінансування комплексних заходів з теплореновації Журавської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Г.Ф. Вороного на Варвинщині проводиться коштом Державного фонду регіонального розвитку.
- Будівля Журавської школи введена в експлуатацію в 1989 році. За весь період на даному об’єкті роботи по капітальному ремонту не проводилися. У 2019 році виконані роботи з влаштування шатрового даху, заміна дверних блоків на металопластикові. У 2020 році планується утеплення фасаду та заміна віконних блоків, - повідомив Михайло Момот, директор Журавської школи.

 

Підсумовуючи результати робочої поїздки щодо ознайомлення з ходом виконання проєкту «Велике будівництво» на Чернігівщині, Віталій Загайний зазначив, що облдержадміністрація зацікавлена у найшвидшому завершенні будівельних робіт та тримає цей процес під контролем.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації