back

Безкоштовні онлайн-курси для працівників сфери адміністративних послуг

19-02-2021 | 09:08

Програмою ЄС «U-LEAD з Європою» разом з Мінцифри запроваджено серію онлайн-курсів: «Навички фахівця сучасного ЦНАП», «Як створити сучасний ЦНАП» та «Як надавати адміністративні послуги».

Онлайн-курси розроблені експертами напрямку з покращення якості надання адміністративних послуг. Ці курси актуальні для працівників ЦНАП, місцевій владі, яка лише починає працювати над створенням ефективної системи надання адмінпослуг у своїй громаді.

Матеріали курсів подані у відео та текстовому форматах, теми доповнені шаблонами документів, нормативно-правовими актами, посібниками та іншими корисними матеріалами. 

Після завершення кожного курсу можна отримати сертифікат із зазначеною кількістю кредитів ЄКТС (Європейська кредитно трансферна-накопичувальна система).

Онлайн-курси відкриті для проходження для всіх бажаючих за посиланням: https://courses.ulead.org.ua/

1) Онлайн-курс: Як створити сучасний ЦНАП?

Курс розповідає як створити належний ЦНАП «з нуля»: вибір моделі та приміщення для ЦНАП, необхідний перелік послуг та особливості їх інтеграції, правила формування команди ЦНАП та інші аспекти ефективної роботи, як здійснити перехід від ЦНАП РДА до ЦНАП ОМС та висвітлює засади міжмуніципального співробітництва громад.

Крім того, наведено стандарти комунікації та професійної етики, гендерний аспект роботи ЦНАП, принципи прозорості та антикорупції.

Курс розрахований на 18 годин (0,6 кредиту ЄКТС).

2) Онлайн-курс: Навички фахівця сучасного ЦНАП

Висвітлені питання основних ознак сучасного ЦНАП, особливості надання та інтеграції ключових груп послуг, можливості електронного надання послуг, питання організації роботи ЦНАП, методи отримання зворотного зв’язку та моніторингу діяльності ЦНАП.

Курс розрахований на 12 годин (0,4 кредиту ЄКТС).

3) Онлайн-курс: Як надавати адміністративні послуги?

У цьому курсі розказано про алгоритми надання послуг з реєстрації місця проживання, послуг по соціальному захисту, державної реєстрації актів цивільного стану, паспортних послуг, державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень та інші.

Курс розрахований на 6 годин (0,2 кредиту ЄКТС).