back

Жанна Шерстюк: Імунізаційна кампанія в Чернігівській області продовжується і не зупинялась

08-04-2021 | 15:51

Станом на 7 квітня в пунктах щеплення Чернігова вакцина від COVID-19, отримана у лютому, була використана. В області вакцинація продовжувалася мобільними бригадами та у кабінетах щеплення в районах. 

Вчора Чернігівський обласний центр громадського здоров’я отримав додаткові півтори тисячі доз вакцини AstraZeneca індійського виробництва під назвою Covishield.

Наразі усі кабінети щеплень як у Чернігові, так і в області забезпечені вакциною і продовжують імунізаційну компанію, – повідомила Жанна Шерстюк, та додала, – першочергово щеплення отримують пріоритетні групи населення. А саме: медики, працівники соціального захисту та люди старше 80-ти років,  військовослужбовці, що відбувають на ротацію, а також нещодавно додані до переліку церковнослужителі. У випадку залишкових доз у відкритих флаконах, вакцину отримують публічні особи.

Жанна Шерстюк підкреслила, що на сьогодні імунізаційна компанія в області продовжується і не зупинялась, та нагадала, що щеплення проти коронавірусу безкоштовне та добровільне.