back

Голова ОДА Анна Коваленко: влада області, районів та територіальних громад має працювати як одна команда

20-04-2021 | 18:00

Голова облдержадміністрації Анна Коваленко взяла участь у роботі четвертої сесії Чернігівської обласної ради восьмого скликання та в засіданні президії обласної ради, що їй передувало.

На початку засідання депутати та запрошені особи, присутні в залі, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України, зокрема, чернігівця, старшого лейтенанта Володимира Шпака — командира протитанкового взводу роти вогневої підтримки, загиблого 6 квітня 2021 року внаслідок обстрілу позицій Об’єднаних сил збройними формуваннями РФ.

Родині ще одного загиблого воїна, Романа Лося, було передано орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким герой був нагороджений посмертно.

Почесної відзнаки Чернігівської обласної ради «За мужність і відданість Україні» удостоєні 83 захисники нашої держави, які народилися на Чернігівщині та загинули, відстоюючи територіальну цілісність та державний суверенітет України. Частина цих нагород була також вручена у сесійній залі обласної ради.

На кордоні України агресор знову збирає військові сили, — сказала голова ОДА Анна Коваленко. — Для Чернігівщини, як і для інших прикордонних областей, це серйозний виклик. І влада області, районів та територіальних громад за цих умов має працювати як одна команда. Пропоную продемонструвати всій Україні, всьому світу єдність нашої області, коли йдеться про незалежність України.

Анна Коваленко подякувала всім причетним до організації навчань з територіальної оборони та допомоги військовим, а також підтримала заяву обласної ради, що засуджує російську агресію проти України.

Голова облдержадміністрації відзначила, що після складного бюджетного процесу між обласною адміністрацією та облрадою налагоджуються ділові стосунки й висловила сподівання, що вони й надалі будуть конструктивними та спрямованими на розвиток області.

Під час сьогоднішнього засідання депутати встигли розглянути близько двадцяти з понад ста питань порядку денного. Серед них — інформація керівника Чернігівської обласної прокуратури про результати діяльності у І кварталі поточного року, звіт про виконання обласного бюджету за 2020 рік, внесення змін до обласного бюджету на рік поточний, до Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року, прийняли корективи деяких інших обласних програм. Депутати також внесли зміни до рішення обласної ради від 29 березня 2012 року «Про заснування обласної щорічної премії ім. І. В. Буяльського» та надали дозвіл КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» на укладання договору фінансового лізингу на придбання медичного обладнання та кредитного договору на фінансування реконструкції та капітального ремонту.

У роботі сесії оголошено перерву до п’ятниці, 23 квітня.