back

Освітян області щепитимуть від коронавірусу

27-04-2021 | 12:14

Більше тисячі працівників освіти Чернігівщини, які братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання цього року, будуть щеплені від коронавірусної хвороби у першу чергу. Вакцинація здійснюватиметься препаратом китайського виробництва CoronaVac.

Про це йшлося на нараді, яку в режимі онлайн з керівниками освітніх установ області провів начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

За словами координаторки вакцинальної компанії від COVID-19 у Чернігівській області Романи Сопотницької, щеплення проводитимуть спеціалізовані мобільні бригади у визначеному місці та у визначений час.

Решта освітян, незадіяна у проведенні ЗНО, буде вакцинована під час третього етапу вакцинації населення. З ними також працюватимуть мобільні бригади за умови, що для щеплення збереться не менше 50 працівників освітніх установ.

У ході наради було також обговорено особливості проведення цьогорічного ЗНО та ДПА, підсумки пробного ЗНО та інші актуальні питання закінчення навчального року.