back

Успішні громади – успішна Чернігівщина

14-07-2021 | 16:53

На цьому наголосила голова ОДА Анна Коваленко під час засідання сесії Городнянської міської ради, у якому вона взяла участь у рамках робочої поїздки до громади.

Насамперед очільниця області подякувала депутатам за  рішення виділити  кошти співфінансування в сумі більше 88 тисяч грн на добудову амбулаторії у селі Хоробичі, яка зводилась в рамках президентської програми «Велике будівництво».

- Успіх розвитку громади залежить від консолідації наших спільних зусиль, від взаємодії та згуртованості. Результатом такої співпраці є Хоробицька амбулаторія. Сподіваюсь, що найближчим часом всі роботи будуть завершені і більше  трьох тисяч людей із 18 навколишніх сіл отримуватимуть якісну медичну первинну допомогу у новому сучасному приміщенні, - зазначила Анна Коваленко.

Наразі відсоток виконання будівельних робіт становить 75%. Вже улаштовано фундамент, монолітний пояс, стіни та перегородки, перемички, горище та перекриття, покрівлю, вимощення, зроблено монтаж віконних та  дверних блоків.

Для амбулаторії вже придбали базове медичне обладнання, за рахунок субвенції - автомобіль, на якому сімейні лікарі їздять до пацієнтів у віддалених населених пунктах.

Окрім цього за ініціативою Анни Коваленко на розгляд сесії було винесене питання співфінансування проєкту «Спроможна школа для кращих результатів», а саме - капітального ремонту харчоблоку та актової зали Городнянського ліцею № 2. Також там заплановано заміна внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 10 млн 257 тис грн.

- Дякую за ваші голоси та активну позицію в прийнятті важливих рішень для майбутнього громади, - подякувала очільниця області у відповідь на підтримку депутатами даної ініціативи. – Завдяки цьому рішенню 800 школярів громади будуть навчатися в гідних умовах.

Принагідно голова ОДА відвідала Хоробицьку амбулаторію, Городнянський ліцей № 2. Вона проінспектувала хід будівництва та запевнила, що виконання робіт на даних об’єктах тримає під особистим контролем.