back

На Чернігівщині працюють іноземці з 30 країн світу

24-01-2022 | 11:30

У Чернігівській області впродовж минулого року 89 роботодавців використовували працю 133 іноземних громадян із  30 країн світу, найбільше – з Туреччини, Китаю, Білорусі та Вірменії. Переважна більшість іноземців, які працюють на Чернігівщині, обіймають керівні посади, проте серед них є й кваліфіковані працівники, зокрема налагоджувальник деревообробного устаткування, оператор устаткування з перероблення деревини, інженер з технічної діагностики котельного і турбінного устаткування, машиніст котла самохідного, слюсар з механоскладальних робіт, економіст зі збуту, менеджер, енергетик та інші.

У службі зайнятості пояснюють, що в Україні роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства лише на підставі дозволу, що видається регіональною службою зайнятості.

З переліком документів для отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, продовження його дії можна ознайомитися на сайті Чернігівського обласного центру зайнятості за посиланням.

                                          За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості