back

У передмісті Чернігова встановлюють перше модульне містечко

13-06-2022 | 19:43

Близько 90 елементів комплексного модульного містечка, що доставили сьогодні у Чернігів, почали встановлювати у Киселівській громаді. Загалом містечко складатиметься зі 180 модулів, куди зможуть розселити понад 350 людей. Решта партії — в дорозі.

— Звісно, це тимчасовий варіант проживання для громадян, які втратили житло через бойові дії, — пояснив заступник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Дмитро Синенко. — Кожен модуль розрахований для певних потреб. В одних люди безпосередньо проживатимуть (до речі, один будиночок розрахований на чотири особи та буде облаштований необхідними меблями та калориферами для опалення взимку), в інших — готуватимуть та споживатимуть їжу. Також у будиночках обладнають санвузли та душові. Тобто люди будуть забезпечені найнеобхіднішими умовами для проживання.

Таке модульне містечко безкоштовно передав уряд Польщі. За словами Дмитра Синенка, нинішні роботи ведуться власними силами. Невдовзі мають під’їхати польські фахівці, які й «збиратимуть» модулі. Потім — підведення комунікацій. Оскільки подібного досвіду у Чернігівщини не було, прогнозувати закінчення наміченого складно.

— Намагатимемося зробити все в найкоротші терміни. Адже це той обсяг робіт, виконати які, як-то кажуть, мали ще вчора, — підкреслив заступник начальника ОВА. — Як тільки доведемо до ладу одне містечко, польський уряд організує постачання іншого.

Хто буде заселятися у таке помешкання та в якому порядку — вирішуватиме самостійно територіальна громада.

Зі свого боку, обласна військова адміністрація продовжує пошук партнерів, які допоможуть з варіантом встановлення індивідуальних модульних будиночків.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації