back

У відбудові Чернігівської школи №19 допомагатимуть американські партнери

21-06-2022 | 12:22

Учора, 20 червня, на Чернігівщину знову завітала міжнародна організація «Global Empowerment Mission» («GEM») разом з фондом «Life Quality fund». Ці організації вже неодноразово підтримували нашу область. Заступник начальника обласної військової адміністрації Дмитро Іванов ознайомив представників з поточною ситуацією в області.

«Дуже цінно у такі складні часи відчувати міжнародну підтримку. Особливо приємно, коли вона стає систематичною. Щиро дякуємо», — зазначив Дмитро Іванов.

Представники фондів ознайомилися з масштабами руйнувань внаслідок воєнних дій безпосередньо у Чернігові. Під час огляду зруйнованих об’єктів за пропозицією обласної адміністрації організація «GEM» ухвалила рішення, що допомагатиме у відбудові міської школи №19. 

«Ми відновимо критично пошкоджені елементи будівлі: вікна, дах. Для того, щоб в максимально короткий термін відновити освітній процес та повернути близько 2000 дітей до навчання»,  — наголосив засновник «GEM» Майкл Каппоні.

Також благодійники завітали до волонтерського центру в мікрорайоні Бобровиця. За їхньої підтримки мешканцям постраждалого району роздали близько 200 продуктових наборів.

«Global Empowerment Mission» раніше активно допомагала у США, реагуючи на катастрофи у 50 штатах країни. Тепер відома в Америці та світі організація надає підтримку мешканцям України. Наразі гуманітарні місії є надважливими для українського народу. Лише спільними зусиллями можна протистояти ворогу чи-то у зоні бойових дій, чи тут — в тилу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації