back

Мінсоцполітики впроваджує ЄІССС для підвищення якості соціальних послуг, вчасного забезпечення соціальних виплат

18-08-2022 | 16:09

З метою успішної цифровізації соціальної сфери та надання більш якісних соціальних послуг населенню продовжує тривати дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по 6 допомогам у двох областях, а також відбувається централізоване призначення, нарахування і виплати внутрішньо переміщеним особам у трьох областях. Окремо до ЄІССС підключені прикордонні області задля надання довідок людям з інвалідністю з метою перетину державного кордону України.

Станом на 5 серпня, починаючи з 1 липня, результатами дослідно-промислової експлуатації ЄІССС у Житомирській та Рівненській областях стали 1235 успішно заведених заяв у новій системі по 6 допомогам, а саме:

  • допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,
  • допомога на дітей одиноким матерям,
  • допомога при усиновлені дитини,
  • допомога малозабезпеченим сім’ям,
  • допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю,
  • допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною.

У свою чергу, в ЄІССС триває централізоване призначення, нарахування та виплати ВПО у трьох областях - Житомирській, Рівненській та Вінницькій. Завдяки новій системі сформовано 1607 заяв. Найкращий показник з централізованого призначення виплат наразі має Вінницька область, що проявила активність та долучилась до дослідно-промислової експлуатації ЄІССС у липні 2022 року.

В той же час, результат надання документів людям з інвалідністю з метою перетину кордону - 95 успішно сформованих та наданих довідок у шести областях.

Нагадуємо, Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс у територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу «Дія». ЄІССС є важливою складовою у забезпеченні успішної цифровізації соціальної сфери.

Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.

За повідомленням Мінсоцполітики України