back

До благоустрою населених пунктів області залучаються безробітні

23-09-2022 | 09:38

Після звільнення Чернігівщини від рашистів та деокупації її території гостро постало питання повернення громад до звичного життя та розв'язання нагальних проблем (благоустрій територій, відбудова пошкоджених мостів та будівель, облаштування укриттів тощо), а також відновлення діяльності підприємств та забезпечення роботою безробітних. В умовах браку вакансій, що стався внаслідок скорочення діяльності, закриття, а іноді й знищення внаслідок бойових дій підприємств, тимчасова зайнятість для шукачів роботи набула важливого значення. 

У поточному році служба зайнятості області залучила до громадських робіт 756 безробітних. Зокрема, на територіях Добрянської, Любецької та Ріпкинської громад наводять лад шукачі роботи, які перебувають на обліку в Ріпкинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості. Вони впорядковують кладовища, парки, придорожні смуги, прибирають сміття тощо. У Добрянській територіальній громаді завдяки їхній праці було встановлено тимчасові поручні через місток річки Коганець в Горностаївському старостинському окрузі, пофарбовано укриття в селищі Добрянка. У Любечі, де розташований історико-археологічний музейний комплекс «Древній Любеч», безробітні впорядкували історичні місця та пам’ятки архітектури, а також територію стадіону.

З питань організації громадських та інших робіт тимчасового характеру можна звертатися за телефоном (0462)77-90-25 або в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості