back

Соціальні квартири та ще одне модульне містечко: на Чернігівщини продовжують розселяти людей, які втратили житло через війну

29-09-2022 | 17:13

Держмолодьжитло сьогодні передало багатодітним родинам, сім’ям вимушено переміщених осіб та родинам, оселі яких зруйновані внаслідок бойових дій, ключі від соціальних квартир для тимчасового проживання. 

У Чернігівській області такі помешкання отримала 21 родина. Ознайомився з умовами проживання Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов спільно з начальником Чернігівської ОВА Вячеславом Чаусом та головою правління Держмолодьжитла Сергієм Комнатним.

«На сьогодні Держмолодьжитло вже придбало 60 квартир за цією програмою у Чернігові, Житомирській та Київській областях. Житло  “під ключ” — із ремонтом, меблями та побутовою технікою», - зауважив Олексій Чернишов.

До слова, побутову техніку, спальне приладдя та посуд для сімей придбало й надало Товариство Червоного Хреста України. 

Визначає черговість надання тимчасового житла родинам Чернігівщини, які постраждали внаслідок збройної агресії рф, профільна комісія утворена при Чернігівській ОВА.

Уже освоюються у тимчасовому житлі і мешканці модульного містечка Новоселівка-ІІ, що на лижній базі. Тут проживатимуть родини з Киселівської громади та постраждалих мікрорайонів Чернігова, а також спортсмени та тренери. Частина моноблоку віддана для проведення занять спортом. Принагідно Олексій Чернишов передав спортивній спільноті мікроавтобус, адже свій транспорт, на жаль, втрачено.

Містечко складається із 4 модулів (160 контейнерів) та розраховане на 352 особи. Тут є кухня, їдальня, дитячі кімнати, санвузли та душові. У кімнатах спальні місця розраховані на 4 осіб.

Кімнати повністю укомплектовані меблями, речами першої необхідності, засобами гігієни. Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Київ» за підтримки The Procter & Gamble Company встановила тут 8 пральних машин.

Як зазначив начальник ОВА В’ячеслав Чаус, згодом містечко буде забезпечене генератором необхідної потужності, а також якісним інтернетом.

«Модульні містечка – це винятково тимчасовий варіант житла, що розрахований на 12-18 місяців. За цей час спільними зусиллями держави, місцевої влади, волонтерів, міжнародних донорів маємо відбудувати зруйновані оселі кожного», - наголосив Олексій Чернишов.

Всього за попередніми оцінками в області пошкоджено чи зруйновано більше 8 тисяч будівель та споруд, понад 6 тисяч – це житло.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації