back

Як допомогти бізнесу в умовах воєнного та післявоєнного стану — обговорили сьогодні представники Чернігівщини та Сумщини

29-09-2022 | 18:28

 «Пріоритети бізнесу в умовах воєнного та післявоєнного стану» — така тема онлайн-конференції об’єднала сьогодні представників бізнесу та органів влади Чернігівської та Сумської областей.

Мова йшла, зокрема, про проєкт Закону України «Про спеціальний правовий режим господарської та інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку «Чернігівщина», нещодавно поданий до парламенту народним депутатом Сергієм Гривком. Його положення викликають інтерес і в інших областях.

Під час активних бойових дій у березні цього року бізнес практично призупинив свою діяльність. У квітні працювали близько 25% підприємств області, нині — майже 80%. Втім — не на повну потужність.

— Маємо тенденцію до відновлення, яка тримається на бажанні бізнесу працювати саме на Чернігівщині. Обласна військова адміністрація тримає руку на пульсі, ми постійно на контакті з підприємцями, — наголосив заступник начальника  Чернігівської ОВА  Дмитро Іванов. — Вчора начальник ОВА В’ячеслав Чаус заручився підтримкою Голови ВРУ щодо прийняття законопроекту «Про спеціальний правовий режим господарської та інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку «Чернігівщина».

Про підтримку цього законопроєкту заявив і перший заступник начальника Сумської ОВА Тарас Савченко.

— Потрібно підтримувати підприємців, мотивувати їх. Цей законопроєкт буде поширюватися на всі постраждалі області. І він ще потребує багато напрацювань і доповнень. Саме для Чернігівської області він дуже важливий, — наголосив Сергій Гривко.

Під час конференції було презентовано 10 національних та регіональних пріоритетів малого та середнього бізнесу під час воєнного та післявоєнного стану, які напрацювала ГО «Сяйво Сіверщини» спільно з Національною бізнес-коаліцією.

Серед них, зокрема, — питання безпеки, відновлення бізнесу після вторгнення рф, запровадження на територіях північного регіону спеціальних правових режимів господарської та інвестиційної діяльності, а також спрощення адміністрування, дебюрократизація та проведення економічних реформ.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації