back

Програма «єРобота» діє на Чернігівщині

30-09-2022 | 16:26

Як підприємці-початківці, так і досвідчені бізнесмени сьогодні можуть отримати кошти для старту та розвитку бізнесу в рамках державної програми «єРобота». Сума фінансової підтримки – від 50 до 250 тис. грн в залежності від кількості створених робочих місць.

На сьогодні з 299 претендентів на отримання мікрогранту на Чернігівщині 21 вже отримали позитивні рішення. Вони мають створити 74 робочі місця. Загальна сума грантових коштів становить понад 5 млн грн.

Серед перших отримувачів мікрогранту на Чернігівщині – жителька с. Плоске Ніжинського району Анастасія Єрко. Її бізнес-план стосується виробництва паливних пелет та заготівлі дров. На думку підприємниці,  цей бізнес є перспективним, адже в умовах дефіциту природного газу мають з’явитись альтернативні замінники джерела тепла. Пелети є одними з найвигідніших, бо виробляються з відходів лісогосподарського та сільськогосподарського виробництва: тирси, соломи, соняшникової шелухи.

Отримані кошти мікрогранту підприємниця витратить на придбання обладнання для виробництва деревних пелет та заготівлі дров. Цього року планує працевлаштувати трьох працівників, а потім їх кількість збільшити до п’яти. А — це нові робочі місця для жителів сільської місцевості, де постійно бракує вакансій.

Подати заяву за урядовою програмою «єРобота» можна через портал Дія (https://is.gd/KT7RoW)

Дієві поради, як уникнути помилок та на що звернути увагу при складанні бізнес-плану: https://is.gd/q5vium

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна в обласному центрі зайнятості за тел.: (0462)77-90-29 або через канал онлайн-підтримки в телеграмі: @pitrymkaDSZChernigiv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості