back

Благодійний фонд «Рокада» планує відновити до пів тисячі будинків в обласному центрі — роботи вже тривають

03-10-2022 | 14:07

За підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців благодійний фонд «Рокада» поступово відновлює приватні будинки в Чернігові. Наразі бригади підрядників працюють в одному з найбільш пошкоджених мікрорайонів — Бобровиці. Близько 10 об’єктів уже встигли відновити (йдеться про ремонт покрівлі та вікон). Загалом у планах по Чернігову — пів тисячі осель. Окрім Бобровиці, працюватимуть також на Подусівці.

З ходом робіт ознайомилися сьогодні помічник Верховного комісара УВКБ ООН Рауф Мазу, директор офісу УВКБ ООН у Нью-Йорку Рувендріні Менікдівела, старший польовий координатор регіонального представництва УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Махір Сафарлі, а також керівник Київського та Чернігівського офісу УВКБ ООН Крістіан Лангехенке.

За словами представників благодійного фонду «Рокада», будівельні матеріали завезли на три вулиці у Бобровиці. Самі роботи багато часу не займають — до тижня на об’єкті. Затягує процес замовлення вікон: оскільки попит на них зараз дуже великий, то і чекати доводиться довше.

«Ми дуже вдячні партнерам, які долучилися до відновлення нашої області. Зокрема, благодійний фонд «Рокада» почав працювати один із перших, — прокоментував перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем. — Незабаром у роботу мають включитися ще близько семи партнерів, які наразі активно рухаються у цьому напрямі. Знову ж таки — йдеться про легкі ремонти, якими до нового року плануємо охопити 3,5 тисячі будинків по всій області. Зауважу, що міжнародні організації обстежили велику кількість об’єктів. З них же за власними критеріями вони й проводитимуть відбір».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації