back

На газорозподільних мережах Чернігівщини завершуються роботи з підготовки до опалювального сезону

03-10-2022 | 16:42

Спеціалісти «Чернігівгазу» провели комплекс заходів із забезпечення роботи критичної інфраструктури та завершують необхідні поточні роботи з підготовки мереж до опалювального сезону.

Цього року фахівці компанії уже замінили 55 шафових газорегулювальних пунктів (ШГРП) по всій області, які вичерпали свій термін експлуатації або були зруйновані внаслідок бойових дій. Нині ці роботи тривають. Для споживачів працюватимуть сучасні ШГРП, з італійськими регуляторами тиску та надійною автоматикою безпеки. Саме ШГРП регулюють та підтримують тиск газу на рівні, необхідному для роботи побутових газових приладів, а також очищують його від механічних часток. Нові шафові пункти забезпечуватимуть безперебійний розподіл газу на майже 20 тисяч газифікованих об’єктів.

Також оператор газорозподільчих мереж провів повну реконструкцію 9 газорегулювальних пунктів –  було замінене застаріле обладнання, встановлено нові регулятори тиску, запобіжні клапани, газові фільтри. Крім того, здійснені поточні ремонти на 1780 ГРП та ШГРП.

«Чернігівгаз» замінив 2361 комбінований будинковий регулятор тиску в оселях споживачів на італійські. Ці КБРТ сучасного зразка здатні втримувати стабільний тиск газу у будинках навіть за його зміни в загальній мережі через несприятливі зовнішні чинники. Завдяки своїй конструкції вони не вимагають ремонтів чи заміни комплектовання — лише періодичного обслуговування. 

Проведено ремонт 415 станцій катодного захисту, які використовуються для електрохімічного захисту газопроводів. Фахівці обійшли зі спеціальними детекторами 1632 кілометри газопроводів, в тому числі на деокупованих територіях та в районах бойових дій, щоб виявити можливі місця пошкоджень і завчасно їх усунути. Газовики  здійснюють всі поточні регламентні роботи з обслуговування мереж та газорегулювального обладнання і підготовки до роботи в умовах опалювального сезону.

За повідомленням АТ «Чернігівгаз»