back

"Армія відновлення" на Чернігівщині: як долучитися до суспільно корисних робіт

21-11-2022 | 16:38

Громадянам, які наразі не мають роботи, насамперед офіційно зареєстрованим безробітним, в умовах воєнного стану служба зайнятості пропонує участь у суспільно корисних роботах, рішення про організацію яких приймає військове командування спільно з органами влади.

На Чернігівщині такі роботи проводяться з середини жовтня і у них вже взяли участь близько двохсот безробітних. Вони зводять фортифікаційні та захисні споруди, розчищають від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення, заготовляють дрова до опалювального сезону. На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними підписується строковий трудовий договір, оплата праці здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати. 

Зазначимо, що до прийняття рішення військового командування про організацію суспільно корисних робіт служба зайнятості активно залучала безробітних до громадських робіт з благоустрою населених пунктів, розбору завалів пошкоджених будинків, плетіння сіток для військових тощо. У поточному році участь у таких роботах взяли більше тисячі безробітних. 

Охочим долучитися до «Армії відновлення» необхідно звернутися до центру зайнятості, зручного для відвідування, або в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості